måndag 1 juni 2020

Guidade visningar i Ljungaviken

Välkommen till guidade visningar fredagar från 5 juni till 31 juli kl 13 och kl 15!

Samling sker vid brofästet på Ljungavikssidan. Vi tar emot max 30 personer vid varje visning, det är därför viktigt att du bokar din biljett även om guidningen är kostnadsfri.  
BOKA BILJETT HÄR via Nortic

Blekinge museum med samarbetspartners bjuder in till guidade visningar av sommarens stora arkeologiska undersökning i Ljungaviken. Lagren som tas fram vittnar om aktiviteter i landskapet för 8400 år sedan.

Den nya bebyggelsen i Ljungaviken öster om Sölvesborgsviken har resulterat i flera arkeologiska undersökningar från 2004 och framåt. Under våren och sommaren 2020 genomförs utgrävningar av ett stort område nära strandkanten. Här hittar vi ovanligt välbevarade lämningar från människor som levde på platsen under jägarstenåldern.

Vad vet vi om människorna som för många tusen år sedan valde att slå sig ned på samma ställe som vi idag bygger våra egna bostäder på?  Under guidningen får du träffa arkeologerna och se deras arbete live. Du får också komma nära några av de senaste fynden som gjorts på platsen.
 
Tillgänglighet: Ha gärna på dig grova skor. Guidningen sker på delvis smala stigar och i uppgrävd terräng, tillgängligheten är därför begränsad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 Lyssna till Vetenskapsradion Historia som uppmärksammar Västra Vång! Guldgubbarnas rike     Följ med Tobias Svanelid till Guldgub...